Jag ställde ut på Bröllopsmässsan Grand hotel förra helgen, så fint och intimt i år.

När jag gick till köket bakom scenen för att hämta vatten seglade Lars Wallins supermodeller förbi (vilken tur att jag alltid har min privata lilla kamera med i väskan.) Jag följde snabbt efter uppför en brant trappa som leder backstage och hann säga ”rör er inte” innan de försvann på en sekund. Jag tycker mycket om det kalla blåa ljuset och att dom är så fokuserade-inte poserande, den här stunden var de mina bara mina.. Det glädjer mig att Lars också använder bilden, den är annorlunda, spännande stämning.

Mitt bidrag i lotteriet ( intäkterna går till Childhood), var en porträtt fotografering och vinstlotten drogs av en mamma till blivande brud som är bosatt i Luleå. Mamman mottog priset på scenen i spegelsalen, den blivande bruden är en ung älvliknande kvinna, ljuvlig att få framför kameran. Hon berättade att det kommer vara bröllop i dagarna tre med vigsel under ett gammalt äppelträd (samma träd som föräldrarnas vigsel)  i mormor & morfars trädgård hemma i Luleå. Porträttfotograferingen kommer ske när de flyger ner till Stockholm för en första provning av bröllopsklänningen.

Bilden på mig och brudens mor togs av Frida på Showeriet

Jag besöktes av många förväntansfulla blivande brudpar, bla Anna som gifter sig med sin Patrik i vår. Hon berättade i telefon efter mässan att de önskar två fotografer, två olika uttryck, så jag och Josef Peyre fotograferar den 23 Maj 2020 på eleganta Blommenhof. Min dag börjar med flickornas förberedelser (Anna flyger till New York i vår för att hämta hem 6 st tärnklänningar) så startar sommarsäsongen 2020 med en hejdundrande fest i dagarna tre i Nyköping stad. Anna berättade också att det är hennes barndomsvän Malin Hörnqvist på det svartvita fotografiet här, att hon har följt mig sedan hon såg bilderna från Malins bröllop 2015 (som publicerades i Grace Ormonde-Weddingstyle magazine). Allt hänger  ihop så fint.


Foto: Armand Dommer