Högberga Gård bjöd in mig tillsammans med övriga samarbetspartners i samband med en avsmakningsmeny för deras brudpar i fredags. Vi presenterades så fint för de som bokat hotellet för sina bröllop 2019.

Jag var tidigt på plats för ett möte med fotograf Leif Erik Nygårds som ställde ut på hotellet. Han tog det ikoniska sista fotografiet på Marilyn Monroe, eller som han berättade för mig ”det var snarare Norma Jean Baker jag hade framför kameran”. Läs gärna historien bakom fotografiet här.

Vi hade en pratstund från fotograf till fotograf om våra kära leica kameror, om kärleken till analog fotografi, om att vara blyg och att välja fotografi som uttrycksform.

 

Philippa&Duncan är ett av mina brudpar 2019, de bokade mig redan förra året och de gifter sig på hotellet en helg i Augusti. Innan de slog sig ner vid avsmakningsmenyn lekte jag fram några bilder nedanför mitt fotografi ”Rebecka” som köptes in av ägaren till hotellet i samband med min första utställning där. Rebecka hänger permanent på hotellet i det som kallas Kina rummet ovanför den imponerande spisen som är signerad J.A.G Acke.

Läs gärna mer om mina konstfotografier och utställningar

Jag såg även att mitt fotografi ”Self portrait” hänger permanent på hotellet, det köptes in av ägaren Johan Hjort när jag hade min första utställning där. Jag är glad och stolt för att mina fotografier får synas i så vackra miljöer.