Therese mailade våren 2017 och berättade att hon skulle gifta sig, att hon fått mitt namn av en vän som arbetar med bröllop i Stockholm, att hon bor i London nuförtiden och inte riktigt vet vad som gäller i Stockholm.
Jag förhör mig lite om antal gäster, plats för vigsel och fest, hur ser klänningen ut? Takashis outfit? färger blommor etc, allt för att försöka få en feeling om vilka de är, och Therese får tips av mig angående hår och make-up i Stockholm. När vi någon dag senare samtalar över telefon får jag veta att hon träffade Takashi på en yoga retreat i Lappland en nyårshelg för några år sedan, att de blev förälskade där och nu har de två små flickor. Takashi berättade i sitt tal till Therese på bröllopsdagen, att när han såg Therese komma på flygplatsen i London med sin lilla resväska, tänkte han ”där kommer min blivande fru”. Vi möts på Grand hotel kvällen innan bröllopet, brudparets föräldrar och barn är också med, det känns fint att få hälsa på varandra och få en känsla av vilka de är-hur jag skall arbeta med dem. Takashi berättar att han själv fotograferar, att bröllopsbilderna är så viktiga för dem.

Bröllopsdagen kommer med ett strålande sommarväder, jag tänker att Takashi som oroade sig över vädret när vi möttes igår måste känna sig trygg idag. De är mycket sena till vigseln, både jag och präst, vaktmästare och kantor börjar känna oss oroliga men så kommer de äntligen och vi kan börja. När de kliver ut från kyrkan som man och fru stannar nyfikna turister till, det är fint att se främmande människor glädja sig. Jag tar med familjen på en liten fotosession i Kungsträdgården, Stockholm blommar, turister äter glass, båtarna skiner vid Grand hotel, det är så roligt att få vara en del av känslan och vetskapen att jag bevarar den. Väl inne på Grand hotel behöver Therese amma den minsta och jag är med, så att hon får se det vackra efteråt i bilder. Familjemedlemmar håller tal till brudparet, Takashi håller ett rörande tal till Therese och sedan dansar och leker de med barnen. Där finns en trollkarl med färgglada ballonger, och de får njuta en Fransk dessert-en Croquembouche. När tårtan till slut rullas in jublar barnen, jag ser att slöjan är trasig, Therese har skojat och dansat med barnen så de blev alldeles vilda, en sönderdansad slöja, så fint avslut.


Efter bröllopet mailar Therese: Har bara snuddat vid bilderna, fick mjölkstockning och blev sängliggande kunde aldrig föreställa mig hur hemskt det kunde vara. Takashi har tittat lite mer säger att de är fantastiska.

Och senare: Bilderna är underbara! Så fantastiskt!