Jag ser att ett hårstrå från Caroline har fastnat i ballongskulpturen på Häringe slott, som en smiley.

Jag sitter och ser ut över min sjö och funderar på vad jag skall skriva nu när det känns ok att uppdatera igen.  Corona kom som en stormvind och tvingade många inklusive mig till stillhet, vilket på ett sätt var välbehövligt  efter många års slit. Det tar på krafterna att vara ständigt kreativ i en tillvaro som snurrar allt snabbare med resor över hela världen, krävande uppdrag och utställningar. Men som jag saknar det nu, att få göra det jag älskar mest, att fotografera och möta nya inspirerande människor.

Här är några bilder som förhoppningsvis skänker hopp till alla er därute , låt oss hoppas på en förbättring till 2021. Låt oss också hoppas att vi kommer ur det här lite klokare, och mer kärleksfulla mot varandra.

Några av mina brudpar 2020 valde att flytta fram sina bröllop,  jag får bl a Anna& Patrik Jäger framför linsen tre hela dagar Kristi himmelfärds helgen 2022 på Blommenhof. Dom berättade på Svt om sina ändrade planer.

I väntan på kommande uppdrag arbetar jag på med min fotokonst. Idag signerade jag ett ex av fotografiet som heter ”Horse on snow”, min assistent Hanna tog några bilder på mig, hon är duktig. Ett exemplar är sedan tidigare såld till konstköpare i Lake Tahoe. De köpte även ”Kimono” båda i format 100×140 cm och printade på bomullspapper som fine art. Jag väntar fortfarande på bilder som visar tavlorna i deras nya hus. Men som de låter hälsa ”allt tar lite längre tid nu i och med corona”.

”Kissing couple” i format 100×140 cm, printad som fine art på finaste bomullspapper och inramad med konstglas såldes till en privatperson på Östermalm i Stockholm. Han berättade för mig att deras vän Micael Bindefeld står i klungan bland gästerna.

Rahwan Odlander önskade nya bilder till hennes Instagram profil. Hon har blivit fotograferad av namnkunniga fotografer över hela världen, så det var en ära att få henne framför kameran. Vi lekte ”Africa meets America” popcorn, Michael Jackson. På instagram berättar hon om livet i Europa som modedesigner. Jag tycker hon har en fin instagramsida, stämningsfullt och intressanta caption, läs gärna.

Mita Lundin skall söka in till vårsalongen på Liljevalchs med ett verk som hon kallar ”Dassrullen”. Hon berättade att hon fotograferat många elskåp under året, att hon skapat sin egen tagg. Konstverket består av 12 meter graffiti inspirerad broderi på linne. Jag valde att fotografera arbetet hos Handarbetets vänner Djurgården, i en av de gamla fina toaletterna som är inredda i svart och vitt.

Kristina & Erik

Det handlar om att skapa minnen.

Det var en speciell händelsefull och kärleksfull helg när jag fotograferade Kristina & Erik i Örebro samma dag som jag fotograferade Pernilla & Jonny i Ljusdal. Pernilla är Rånäs slotts egen bröllopskordinator och vi lärde känna varandra för många år sedan (slottet visar mina bilder på deras webbsida.) Paren var fantastiska, så kärleksfulla när jag förklarade att det tar minst 5 timmar att köra sträckan. Då backade Kristina & Erik sina timmar, och Pernilla & Jonny senarelade sin vigsel. Min man körde under tiden jag vilade och fyllde på med energi. Min älskade sonhustru Annacecilia som också är fotograf fångade P&J tills jag hann fram, team work när det är som bäst. Vi kommer fotografera tillsammans även på Blommenhof i Maj 2022, Annacecilia är fantastisk, Pernilla sade ”hon var som en mjuk skugga under förmiddagen”.

Pernilla & Jonny, jag ville få en bild som från en fågels perspektiv, jag klättrade högt upp på en stege, min man håller den stadigt.

Denna bild är framsida på min nya folder som skapats av grafisk designer Vincent Demargne. En gång per år får han fria hände att välja bilder för min egen marknadsföring. Han är en konstnär, adjunkt i media teknik på Södertörns Högskola.

 

Caroline & Carl gifte sig på vackra Häringe slott.

Där fanns en skulptur av ballonger och i poolen flöt stora led lampor som lyste upp så stämningsfullt på kvällen.

Några ord om Kicki
…………………………………………………………………………………………………………..
 
Vi är verkligen jättenöjda med allting, Kicki förevigade och lyckades fånga så många fina stunder från vår stora dag och var väldigt bra på att smälta in under hela dagen och kvällen. Otroligt behaglig och lätt att arbeta med, ödmjuk, uppmärksam och lyssnade verkligen på vår önskan om att hålla allt så avslappnat och naturligt som möjligt. 
 
Trots många sista minuten beslut och förändringar var inget någonsin ett problem för Kicki utan hon löste allt på vägen och på plats oavsett var vi var och gjorde .
Och hon kom på många roliga ideér och lösningar i de knepiga väderförhållandena och gjorde det bästa av allt.
 
Man bli så glad och varm varje gång man tittar på bilderna och påminns om dagen.