Det är den tiden på året som jag brukar summera, vad har hänt under året som gått, undrar vad som kommer att hända framöver. Spännande.

Jag hittade några sparade broshyrer när jag städade kontoret idag, roliga minnen från några av de företag som jag samarbetar med.

Sortera, Pacta, Högberga gård (där jag hade min allra första utställning-fint minne).

Jag mailade med Therese&Takashi angående arbetet med deras bröllopsbok. Det är ett av mina London-par som anlitade mig för sitt bröllop. Glatt berättar Therese att nu flyttar de in i ett Norman Shaw hus, alltid roligt att få följa med i klienters livsresor och jag älskar när de hör av sig och berättar om livsavgörande händelser.Jenny Baker (tidigare Ljungberg) är också en kär och återkommande kund, idag kom ett fint kort med text och bilder på familjen från året som gått. Nu står det så fint på öppna spisen. Hon och hennes man Jonathan har byggt ett fantastiskt hus i Beverly Hills invid ett naturreservat, (tänk att det fortfarande finns sådana naturområden där). Flickorna växer och står i, Sienna vars födelse jag fick äran att fotografera blir skolflicka och Tribecca blir mer och mer lik Jenny. Häromkvällen surfade jag lite förstrött på Netflix och hittade Jonathans film Inconceivable. Han har producerat och regisserat, och har även en av rollerna. jag såg även Nicholas Cage och Fay Dunaway, jag såg Jenny i ett klipp, Sienna har en roll, och även Jonathans dotter Trease medverkar i filmen. Jag blev erbjuden att komma till studion Paramount Pictures i Hollywood och fotografera backstage men tackade faktiskt nej, har ju mitt liv och familj här, men mycket roligt att bli tillfrågad, tacksam för det.

På Nyårsafton dukade jag fint med kandelabrar, såg att Katharine Hepburn speglade sig i mitt fotografi ”Dark fairy tale” från Biologiska museet, magiskt vackert, och jag är så glad att få ha mina fotografier hemma igen efter senaste utställningen. Min granne och mentor Bertil Hagert (även kallad Tomten i branschen) fångade Katharine i Venedig 1956. Han var anlitad i Hollywood för att dokumentera filmen Summertime Innan Bertil dog fick jag tillgång till hans negativ och blåste upp en av bilderna i stort format. Känns fint att veta att jag är ensam om den bilden. Han kämpade på, som alla plåtisar gör, men blev inte uppmärksammad medans han levde. Det är tyvärr vanligt bland fotografer att de ”upptäcks” först efter deras död. Jag är så tacksam för att jag får ställa ut mina privata fotografier, känns fantastiskt och jag tänker ofta på Bertil med tacksamhet.

Julen var fin och lugn med värmande brasor och choklad. Här får jag sällskap av en av mina skottehundar, Tom Hanks älskar när jag eldar. 

När jag går runt i huset och släcker ner på julafton ser jag att tomtemasken ligger kvar under fotografiet Crime Scene, på något sätt känns det som en spännande setting och kan inte låta bli att ta några bilder. Min son Martin har varit tomte för grannbarnen under kvällen och glömde att ta med sig kläderna. Fotografiet ”Crime Scene” fick plockas ner från utställningen på Ulfsunda slott, ansågs för verklighetstrogen och skrämmande…jag blev mycket förtjust över reaktionen-det är precis det jag är ute efter, att beröra. Jag tycker att den är mycket vacker hemma hos mig. 

Torbjörn Blomqvist, ägaren till Ulfsunda slott köpte in mitt fotografi ”Kissing Couple” 100×140 cm till sin privata konstsamling, det sägs att samlingen är mycket fin, och nu har han alltså även fotografi där.