Jag åt frukost i sängen en söndag och läste i Dagens Nyheter att Biologiska museet byggt 1893 på Djurgården skulle stänga, att där fanns ovärderliga originalmålningar av Bruno Liljefors i utställningen. Jag blev nyfiken och tog mig dit samma dag. Väl där blev jag mycket inspirerad både av museet i sig och själva utställningen, något i mig triggades igång av de uppstoppade djuren, det var både hemskt och vackert, som en mörk saga. Jag började fantisera om vad jag skulle kunna göra i miljön. Jag kom i kontakt med Museichefen, och fick efter några möten möjlighet att komma in i själva utställningen för att göra en fotografering. Dock informerades jag om att röra mig ytterst försiktigt i utställningen, varje steg rör upp knähögt med damm och arsenikrester, man stoppade upp djur med hjälp av arsenik på 1800-talet. Så jag inhandlade stövlar skyddsdräkt och munskydd.

Jag bestämde mig för att anlita Julia Ghalandari som varit modell för mig tidigare, min vän Niklas Wellbäck tog fram en passande klänning och skor, han ansvarade för styling. Make-up artist Olle Johansson fick fria händer med hår och make-up, Kurt Ribbhagen levererade tidsenliga äkta smycken i röd korall.

Vi anlände till museet en eftermiddag efter stängningsdags, Julia blev stylad och påklädd och smyckena anlände. När jag gick in med Julia i utställningen hände någonting känslomässigt med mig, jag fick prestationsångest och kunde inte fotografera, visste inte vad jag skulle göra, det var som att jag frös.
Bakom min rygg på andra sidan glaset stod Museichefen, assistenter, hela teamet, Julia var oskyddad, hon hade blivit informerad om risken med miljön men stod ändå framför mig oskyddad.

Jag tänkte att jag måste börja fotografera, och när jag gjort några exponeringar släppte ångesten och jag kunde ta de bilder som jag skissat fram tidigare. Här är en del av resultatet, och nu ser jag fram emot att få visa upp mina bilder. Svensson&Persson på Östermalm hyrde en av fotografierna hösten 2017.
Dark fairy tale no.1
100×140 cm, Fine Art print på bomullsbaserat papper.

Några av motiven kommer finnas i min shop med konstfotografier, kontakta mig för mer info.

biologiska museet