Annette & Filip, Grand hotel Stockholm

Januari 2017 mailade Annette och frågade om jag ville fotografera hennes och Filip´s bröllop i maj. De hade träffat mig på Bröllopsmässan på Grand hotel några dagar tidigare. Vi bekantade oss med varandra över en fika några veckor senare, och planerade allt som rörde foto och film. På Bröllopsdagen gjorde sig brud och brudgum iordning i varsin svit på Grand hotel i sällskap av tärnor och bestman.
Cow parfymeri var på plats, smycken inköpta på Harry Winston i New York låg och väntade på sängen tillsammans med brudens skor och klänning, det låg förväntan i luften, allt var välkordinerat och lugnt. När så Annettes pappa kom för att hämta henne till kyrkan passade han på att ta några bilder på sin dotter, han var så stolt och glad. Hans chaufför körde oss i en vinröd vintage Daimler importerad från England enkom för bröllopet. Pappan sjöng och skojade ”Take me to the church in time” när han fingrade på sitt fick-ur och vi närmade oss Oscars kyrka. När Annette & Filip kom ut på kyrktrappan efter vigseln vimlade det av nyfikna turister och förbipasserande.
Vi hoppade snabbt in i Daimlern för att ta oss till platsen som jag hade valt ut för porträtten, under tiden fick gästerna en rundtur med Waxholmsbåten. Jag såg till att brudparet anlände på utsatt tid till Grand hotel, de gjorde entré till gästernas jubel, festen kunde börja. Middagen tog plats i Spegelsalen som var dukad för Vip bröllop, det hölls fantastiska och rörande tal. Tårtan som trollades fram var grandios, allt var vackert iscensatt i Strömsalongernas guldfolierade väggar. Brudparet svävade ut i deras ”Första Dans” och snart var dansgolvet fyllt av partajande gäster.

By |2018-05-25T12:55:18+00:00maj 17th, 2018|bröllop, brollop, Grand Hotel Stockholm, porträtt|