Philippa&Duncan har anlitat mig under tre dagar för att föreviga deras bröllopshelg. Vänner och familj flög in från England och Tyskland för att vara med och fira tillsammans med vännerna från Stockholm och Gotland.

Biergarten: Festligheterna startade i torsdags, de bjöd på skummande öl och korvar  hemma i trädgården i Högberga på Lidingö. Jag har nog aldrig smakat så goda korvar. Philippa är trädgårdsdesigner, Duncan Arkitekt- det syntes tydligt i trädgården där tusentals blommor blommade, underbart.

Wedding bells: Fredag förmiddag begav jag mig till Högberga Gård. Duncan skulle gifta sig i kilt, han kommer ursprungligen från Skottland och familjen har sin egen klanfärg. Det tog en dryg timma för honom att få på sig alla klädesplagg inklusive detaljer. Skorna skulle snöras på rätt sätt, kilten fästas med tunga läderbälten, den vackra väskan monterades, kniven sattes fast i ena strumpan, det lilla svärdet fäster kjolen, jag hjälpte honom slutligen att fästa corsagen. Fantastiskt roligt att få vara med om, att få komma så nära inpå.

Philippa hade sin makeup artist från NK och frisör från Björn Axen på plats under hela helgen, skickliga och noggranna, vänliga killar. Temat var en hint till ”Steampunk” den lilla hatten, handgjorda stövletter etc. Duncan överraskade Philippa med att överlämna specialbeställda pärlörhängen på bröllopsdagens morgon. Buketten i tunga sensommarfärger och fjädrar  hade hon gjort själv, Philippa är en sann konstnär med gröna fingrar.

Jag bestämde mig för att försöka fånga hennes entre både bakifrån och framifrån-ville få med bådas ansiktsuttryck, men också pappan och Philippa i det vackra motljuset. Gästerna fick blåsa såpbubblor, jag ropade ”kyss varandra” och till gästerna ”blås nu” kunde se bilderna framför mig innan jag tog dom… Strax innan desserten skulle serveras kidnappade jag paret, ville ge dom en sista bild i det varma kvällsljuset. När jag bad Duncan att kyssa Phlippa ”inte för kameran, på riktigt” svarade han ” This is my favourite moment”.

Afternoon Tea: jag körde till Lidingö på lördag eftermiddag för att fotografera när bröllopstårtan skulle skäras, och afternoon tea i trädgården. När jag promenerade runt med kameran, dök det upp en liten pojke med tweed kavaj och hatt, jag lekte fram några bilder bland blommorna och insåg att det var så jag skulle fotografera  Philippa och Duncan för att få dom avspända, jag bad att de skulle ta med varsin sekatör och rensa lite, som de berättat att de gör tillsammans. Efter en stund sade Philippa ”lets do the cake” och när de började skära i tårtan berättade de för gästerna att de bakade den Engelska fruktkakan i Mars, att de matat den med konjak varje dag, nu var det dags att njuta av bröllopstårtan.