Jag har för tredje året på rad fått glädjen att ställa ut på Planket, fantastiskt roligt och en ära att vara speciellt inbjuden av arrangören som vill säkerställa kvalitét bredd och mångfald. Arrangören skriver: Fler än 16 000 besökare. 2019 medverkade precis som tidigare år, en mix av allt från wannabes till världskända fotografer.

PlanketSthlm 2019 pågick i år under två dagar, 17-18 augusti, i och runt Lilla Mejtens Gränd/Malmgårdsvägen.

Här visades allt från Pinnholes till Silvergelatin och digitala printar, i allt från små polarbilder till meterhöga verk. Säkerställa bredd och mångfald. Ny teknik såväl som gammal dyker upp på plats.

PLANKET Sthlm började 1982 med att fotografen Neil Goldstein inspirerades av utomhusutställningarna i Washington Square Park i New York. Tillsammans med Irene Berggren, Lars Hall, Bror Karlsson, Gunnar Smoliansky och Rebecka Tarschy grundades en tradition av utomhusutställningar på de röda planken i Lilla Mejtens gränd nedanför Vitabergen i Stockholm.

Förra Kultur ministern Leif Pagrotsky minglade.

Jag visade fotografiet ”Homage” från Biologiska museet. Denna samt tre till ingår i utställningen som just nu pågår på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Anders Petersen signerar sin bok, hans utställning på Liljewalchs är värd ett besök.

Här är arrangören själv, själva motorn så att säga, Christer fjellis Fjellman.