Stefan Pantzar ringde häromdagen, ”Hej Kicki, jag och min fru besökte Grand hotel Saltsjöbaden redan i November och såg din fina utställning där. Vi förälskade oss i ditt fotografi Kissing couple, nu besöker vi hotellet igen och sade att om tavlan finns kvar vill vi köpa den”. I fredags möttes vi på hotellet för överlämning. När jag signerade och packade in tavlan tillsammans med äkthetsbevis bad de mig att berätta om motivet (alltid roligt att få dela fina berättelser med konstköpare, just denna handlar om festande New Yorkare på Häringe slott.) Stefan sade att han kände en kyla i fotografierna, att han förstod varför när han läste den förklarande texten.

De lovade att maila ett foto framöver som visar tavlan i deras hem i Mölle. Jag ser fram emot det, alltid roligt att få se hur mina fotografier får det i sina nya hem. Egentligen vill jag behålla alla själv..även om det finns en upplaga (9 st) så är varje fotografi i den här storleken ett kärleksfullt arbete.

Jag passade på att titta till utställningen, vaktmästarna ersatte tavlan med ett nytt motiv, nu hänger ”Shoe person” mitt emot ”Rebecka i hotellets entré. På övervåningen i det vackra nyrenoverade biblioteket hänger motiv från Biologiska museet och Julius Kronbergs Atelje. Där satt konferensgäster och arbetade, jag bytte några ord med kvinnan och mannen på bild och de sade att det kändes inspirerande att arbeta bland fotografierna. När jag kom hem firade jag livet med ett glas Champagne, såg ut över sjön där jag bor och tänkte tillbaka på alla åren som fotograf på Länskriminalpolisen, att minnena efter åren där syns i fotografierna, och så fint att andra ser det.

Utställningen är förlängd till början våren 2020, varmt välkomna.