Clara & Ben, Rytterne kyrka och Fiholm Fideikommiss 1 juli 2017. Clara mailade mig våren 2017 och berättade att de fått mig rekommenderade av vänner som anlitat mig. De skulle gifta sig 1 juli 2017 i Rytterne kyrka i Västerås, med efterföljande fest på Fiholm Fideikommiss. Någon dag före bröllopet ringer deras koordinator och briefar mig, bland annat får jag höra att brudparet skall åka från kyrkan till festen i en gul vintage VW bubbla från 1960-tal, det är min privata drömbil, jag blir inspirerad och sätter intentionen att använda bilen vid porträttfotograferingen, och att fotografera med min leica kamera och film för att ytterligare förhöja vintage känslan. Jag anländer i god tid, ägarinnan på Fiholm kommer och fram och hälsar och jag får en privat visning av den privata bostaden. Tittar på omgivningarna och funderar på hur ljuset kommer vara i eftermiddag-kväll, och går så småningom till flickorna som gör sig iordning. Claras klänning hänger framme tillsammans med ett par blå högklackade pumps och en lång slöja, så vackert. Tärnorna har silverfärgade klänningar, så fint färgkombinerat av Clara. När flickorna är redo för avfärd tar jag några snabba porträtt innan vi far till kyrkan som ligger helt nära, en av tärnorna kör och Clara och flickorna trängs i baksätet under förväntansfulla skratt.

Det är en känslosam vigsel i närvaro av familj vänner och marskalker, fin musik och vigseltal både på Engelska och Svenska. När brudparet kommer ut står alla gäster beredda med ris i händerna, det hurras och kramas. Jag Clara och Ben går till den lilla gula bilen, Clara byter skor, Ben sätter på sig sin röda Fez, han berättar att det är hans partyhatt, jag hoppar upp på suffletten and off we go…Clara kör sin pappas gamla bil genom ett grönskande sakralt landskap, det doftar grönt och avgaser. Under bilfärden berättar Clara och Ben för mig om en gammal ruin, vi stannar till där och tar några bilder, sen far vi till Fiholm där gästerna väntar ivrigt på att få krama om brudparet. Efter de första talen i början av middagen skall jag egentligen fara hem, men jag har sett hur omtyckt Ben är av sina marskalker och vänner så jag bestämmer mig för att avsluta med en rolig gruppbild på vännerna i kvällsljus. Nöjd och lite trött vänder jag sedan hemåt mot Stockholm.

Efter bröllopet: Kristin, Hoppas du mår bra! Stort tack för alla bilderna, du har verkligen fångat många ’moments’, vi är nöjda. Ha ett underbart slut på sommaren. Varma hälsningar, Clara&Ben