Per berättade att jag fotograferat hans farbror för 8 år sedan, Bo Victor gifte sig i 70 års åldern med sin Linnea i Storkyrkan. Kom jag ihåg paret som väntat på varandra ett helt liv? Nu var det Per´s tur att gifta sig i samma kyrka med sin älskade Brenda, kunde jag komma även till dom? de hade bjudit 150st vänner från olika delar av världen.
Jag är glad för förtroendet att få följa familjen under så viktiga och livsavgörande ögonblick.
De gifte sig 1 Juni 2019, samma dag som Stockholm Marathon. De hade bokat en svit på Hotel Reisen för att Brenda enkelt skulle kunna ta sig till kyrkan.
När jag kom till sviten möttes jag av ett gäng uppspelta latino kvinnor, makeup artist Erica Monteiro som har världen som arbetsfält gjorde Brenda fin, en annan makeup artist hjälpte tärnorna. Brendas mamma tittade också in, familjen hade rest i flera dygn från Lima i Peru för att se deras dotter stå brud i Stockholm. Tänk vad jag får vara med om. Brenda ville klä sig till brud i kyrkan. Brenda bar själv på den tunga klänningen upp till kyrkan.
Vi möttes av prästen som berättade att fotografering fick endast ske på stort avstånd, utanför räcket som omgärdade altarplatsen. Jag bad om att iallafall få fånga kyssen. Vigseln var pampig, gratulationer skedde på trappan som mynnar ut mot en trång gränd som var full av nyfikna turister och bröllopsgäster, boende i huset mittemot slog upp sina fönster och fotograferade brudparet. Jag positionerade mig bakom brudparet för att få med allt. Sedan promenerade vi tillsammans ner till slottskajen där en båt väntade. Ombord bjöds det på Champagne och en bröllopstårta som var utformad som Mount Matterhorn. Där friade Per till Brenda med två st bergsgetter som enda vittnen. Båten tog oss så småningom till Gröna lund, där häst och vagn väntade på oss. Efter en kort tur kom vi upp till Rosenträdgården på Skansen där jag tog några snabba porträtt på brudparet. Det började regna och vi sprang till Sollidens restaurang där gästerna väntade, det serverades ostron och Champagne.
Nu var det dags att ta en beställd gruppbild på alla gäster, jag tog mig upp och ut på en terasss, ropade och skojade på olika språk och fick en bild med Gröna Lund i bakgrunden. Under middagen skojades det mycket, gästerna smällde bl a konfettibomber och det hölls hjärtliga tal, brudens lillasyster sjöng vackert. Festen startades upp av en Samba orkester, alla inklusive prästen dansade limbo och strax efter midnatt for jag hem med välfyllda minneskort och filmer.

Jag fick följande mejl från Brenda: Gud vad fina bilder, Tack! Det här får vi njuta av i helgen! :) Kram, Brenda

Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per Brenda & Per