31 Augusti 2019 firade Eva & Patrick att de tillsammans fyllde 80 år med en hejdundrande fest på Färgfabriken i Stockholm.
Eva mailade och berättade att hon hittade mig på instagram, att hon tyckte om mina bilder, hon undrade om jag kunde komma till Färgfabriken där hon och hennes man Patrik skulle ha en stor fest för att fira att de fyller 80 år tillsammans. De hade bjudit in 200 av sina bästa vänner, 150 gäster skulle flyga in från Helsingfors. Gästerna fick inte veta var festen skulle vara, bara att de skulle kliva på 2 st skärgårdsbåtar som avgick utanför Hotel Diplomat kl 17.00.
Eva berättade att de ville ge sina gäster en annorlunda upplevelse, hon berättade att deras vänner var vana vid stora fester och när hon hittade konsthallen Färgfabriken så kände hon att den coola miljön med graffiti skulle vara en fin kontrast till alla smokingar.
Jag bad mina två assistenter Cissi och Jenni att fotografera på varsin båt, att fånga händelser, gästerna, champagne och snittar.
Själv porträtterade jag familjen under tiden på Färgfabriken.
Jag landade en timma tidigt, som jag brukar göra, jag vill se miljöerna och hinna hälsa på personal-känna in hur jag kan arbeta, landa lugnt.
Jag började med att leta fram en plats för familjeporträttet, väggen som jag hade tänkt och hört talas om var nu täckt av en byggställning, så jag bestämde mig för att använda en grind till industriområdet istället.
Det fanns också önskemål om att få en gruppbild av alla 200 gäster, jag behövde alltså hitta ett högt kameraläge, kruxet var att gästerna stod på gårdsplan, och jag ville få med en gammal byggnad med krossade fönsterrutor i bakgrunden, så jag letade mig högst upp i konsthallen och kunde öppna ett fönster. Jag förstod att om jag vågade kliva ut på plåten utanför fönstret så skulle jag få ett någorlunda fritt läge.
Familjen kom och vi hälsade och kramade om varandra. Jag tog med alla fyra till platsen som jag hade sett ut för familjeporträtt.
När vi var klara gjorde sig familjen redo för att möta upp gästerna och Isak & The Soul Company som spelade gästerna hela vägen från båtarna fram till Färgfabriken. När alla hade fått någonting i glaset sprang jag uppför trapporna högst upp i byggnaden, öppnade fönstret och ropade Hallå hallå hej- vi skall ta en gruppbild, skåla med mig!
Och nu är Ni välkomna upp till middagen (hade vi kommit överens om att jag skulle ropa som avslutning) så fint och roligt det var.
När mörkret lagt sig skimrade det av guldfärgat ljus i den stora salen som var fylld av fladdrande ljus från kandelabrar.
Jag njöt när jag smög omkring med kameran och letade motiv bland gäster som åt och drack. Bandet gick på scenen vid midnatt och jag fick några sköna bilder på gäster och band innan det var dags att åka hem.
Här är ett litet smakprov, varsågoda och njut!