Om några dagar fyller Dirk 50 år, då skall han och Beate överraska vänner och familj med bilder som visar att de har gift sig i hemlighet. Big suprise-ingen mer än jag vet, inte ens deras 33 åriga dotter. De berättade för mig när vi åt middag efter bröllopet igår-det är nu eller aldrig, vi har varit tillsammans i mer än 30 år, det rätta tillfället kommer aldrig komma så vi tog ett spontant beslut för bara några månader sedan, och de valde Stockholm som de tycker är en vacker stad.

De letade fotograf över internet hemifrån Dresden och fastnade för mina bilder. Igår eftermiddag träffades vi så äntligen vid Stadshuset, det kändes spännande. Det blev en utomhusvigsel då det är ett halvårs väntan för vigsel inne i Stadshuset.

Vigselförättaren önskade att jag skulle välja en plats för ceremonin,  jag bestämde mig snabbt för att de skulle få vara invid vattnet i solnedgången. Efter vigseln lekte jag fram några bilder innan vi tog en taxi till deras hotel Amaranten. De hade reserverat ett bord för oss tre, så fint och trevligt att få dela en sådan fin stund tillsammans med främlingar. Det var utmanande att prata Tyska, den lilla skoltyskan jag kommer ihåg kändes som bortblåst, men vi hankade vi oss fram så fint, det blev många härliga skratt.

Idag åker de hem till Tyskland, jag ser fram emot att få höra reaktionerna på bilderna som de kommer visa för gästerna på 50-års festen på lördag hemma i Dresden.