Högberga första mötet: Vi möttes på Högberga i samband med en mingelkväll där jag var inbjuden att presentera mina fotografier. S&J sade ”vi hade egentligen inte tänkt att ha någon fotograf, såg ingen skillnad-men så stod du där. Vi visste inte att det kunde bli så, känslorna, färgerna”.

Boudoir: Några veckor efter vårt första möte, ringer Sophie och berättar att hon funderar på att göra en boudoir fotografering. Johan hade förälskat sig i min tavla som hänger permanent i Kina rummet (Tavlan köptes in av ägaren i samband med min första utställning där). Han hade sagt till Sophie ”det där är inte din grej va”? och det tog hon som en utmaning. Sophie sade till mig ”jag är ju stor” tror du att du kan göra något med mig? Jag bestämde mig för att fotografera henne på Häringe, jag känner mig hemma där efter att förra ägarinnan jenny Baker anlitat mig för olika uppdrag, både privat och för hotellet och miljön skulle passa Sophie. Vi sågs på slottet en försommardag, jag landade en timma tidigt för att känna in vilka miljöer och i vilket ljus och vilken stämning jag ville arbeta. Sophie anlände tillsammans med sin väninna som var med som chaufför och blev även min assistent.

Jag fick bilderna jag ville ha inomhus, sedan tog jag ut henne, kände att det skulle bli en skön krock mellan avklätt och konferensgäster som sitter och äter så jag placerade henne på ett stenbord nedanför terassen. Den bilden blev sedan en Fine Art Print, inramad med en tung svart trälist och reflexfritt konstglas. Vi avslutade foto sejouren med att jag plockade ner henne i poolen och jag klev själv i.

Bröllopet: Jag smugglade in tavlan till Högberga på bröllopsdagen. Sophie gjordes fin i parets svit, hennes arbetskamrat gjorde hår och smink. Johan fick hjälp av sin bror som är pilot bosatt i USA och som flög in enkom för bröllopet. Barnen hade fått olika uppgifter som att strö rosblad på marken och gå till vigsel tillsammans med brudparet. Det skulle tas vackra porträtt en stund innan vigseln, jag fångade själva ceremonin inklusive gratulationer och en stunds mingel. I skymningen smög jag in i den vackert dukade matsalen som var pyntad med färggranna ballonger och blommor. Dagen efter bröllopet fick jag meddelande ”jag har en sjukt nöjd man här” hon bifogade en bild på Johan bredvid tavlan.

OMDÖME Boudoir: WOW herregud vad coola bilder. Sitter och tittar och älskar typ ALLA spegelbilder :)
Men gud det blir verkligen sjukt snyggt. Kan inte fatta att det där är jag! Så kul att återuppleva den här stunden som var en riktig egoboost och precis vad jag behövde utan att veta om det. Tack för allt ❤️

sophie & johan