Det var en gång…

En del människor smyger sig in i hjärtat och lägger sig till ro där. Så var det med Pernilla Åkerberg-Rånäs slotts egen bröllopskoordinator. Vi lärde känna varandra för ett antal år sedan då jag fotograferade ett bröllop på slottet som hon koordinerade. När det så var dags för henne själv att gifta sig fick jag den stora äran att föreviga  bröllopsberättelsen. Det här var ett uppdrag som gjorde mig glad och mycket stolt. Förberedelser och vigsel täcktes upp med hjälp av min begåvade ”second shooter” Annacecilia Hülphers då jag var bokad sedan tidigare för ett annat bröllop på förmiddagen. Pernilla tyckte att hon var som en mjuk skugga på förmiddagen, så fint sagt, och roligt för mig att höra. Pernilla och hennes Jonny bestämde sig för att gifta sig med ganska kort varsel och de ville hålla bröllopet enkelt och avslappnat vid sommarstugan i Ljusdal. Hon planterade en massa Dahlior som blommade lagom till bröllopet och de blommorna använde hon sedan till brudbuketten. Hon berättade också att hon plockade ormbunkar på ett fält i närheten för att dekorera med på morgonen. Pernilla gör alla blomsterarrangemang till Rånäs slott och hon har en så fin känsla.

De hjälpte varandra med kläderna, Jonny spelade en trudelutt på Saxen, sedan var det dags att bege sig till vigselplatsen. Gästerna transporterades dit med traktorsläp, Pernilla körde gräsklipparen med Jonny uppflugen där bak. Eftersom det lilla kapellet bara rymmer 30 personer hölls ceremonin på trappan utanför. Gästerna hade fått Champagne i glasen redan när de anlände så brudskålen hölls på vigselplatsen direkt efter att toastmasters avlossade så kallade konfettibomber. Toastmadame Anna fick allt över sig själv istället..vilket händer ganska ofta med sådana bomber.

Där var musikanter som spelade dragspel och fiol och en av Pernillas kollegor från slottet som sjöng. Jonna som bland annat är ansvarig för barserveringen på slottet såg till att allas glas var påfyllda hela tiden, och hon gjorde även Pernillas hår och make-up.

Jag tog med brudparet till en vacker plats med en gammal kvarn alldeles i närheten av gården, där fick vi vara för oss själva en kort stund. Jag klättrade upp på en stege som en av sönerna kom cyklande med, ville få känslan av en fågel som flyger över platsen.

Vi fick helt fria händer att fotografera dagen som vi ville jag och Annacecilia, och se så fint det blev.

Varsågoda och njut tills vi får fira livets stora och viktiga händelser tillsammans igen och jag kan visa nyheter.

Påklädning i svartvitt samt följande tre ögonblick så fint fångade av begåvade Annacecilia Hülphers.