Maria&Jennifer är två starka personligheter fyllda med action, energi och humor. När de ringde mig från deras hem i NY fick jag omedelbart en fin känsla och tackade ja till att fotografera deras bröllop. Jennifer sade; jag tror inte du förstår hur många fotografers webbsidor vi har tittat på. Jennifer är själv fotograf och konstnär och representerad bland annat på Whitney museum i NY, där hon även friade till Maria.

Vi sågs hos mig dagen före bröllopet, då fick jag även träffa Jennifers son Sky 9 år som fick uppgiften att bära ringar samt slänga rosblad från ett av slottets fönster under minglet. Drygt 100 gäster var influgna huvudsakligen från NY, främst verksamma inom museum och konstvärlden, bland annat var grundaren till Fotografiska, Jan Broman en av gästerna.

Jag anlände tidigt och bestämde mig för att ta ett av porträtten vid en ruin som ligger en bit bort från slottet. Jag preparerade bilens säten med vita linnedukar från slottets kök, just in case. När hår och make up var klart sprang vi till min bil (snopna gäster såg fotograf och brudpar fara iväg:) och jag körde fram till muren. De älskade mitt hyss trots att vi var sena till vigsel. Ibland får man busa lite för att uppnå sin vision, som man säger ”allt för konsten”. Ray Copper aka Chopper of Oysterband som turnerat många år med Elton John, skrev flickornas brudmarsch och han spelade även Civil wars ”Dust to dust” under vigseln, hans fru sjöng.

Under minglet lekte jag fram roliga och lättsamma porträtt med flickorna en stund, gästerna var nöjda, de hade kramats och njöt av champagne och snittar. Mot slutet av middagen gick jag ut och såg att slottet speglade sig i dammen i sista kvällsljuset, jag skyndade mig för att hämta ut flickorna och placerade dom där jag ville ha dom. Den bilden blev ”The money shoot”…ett uttryck som en Hollywood producent lärde mig när jag fotade hans bröllop i Hampton för några år sedan. Gästerna kunde välja att dansa till ett Jazz band i en av slottets salonger, eller rocka loss till DJ i en annan salong.

Jennifer överraskade Maria senare på natten med ett stort hjärta av tända ljus på gräsmattan. Jag hade alltså fullt upp att få med allt, fantastiskt roligt. När jag var klar med uppdraget efter midnatt gick jag till mitt rum, sov några timmar och åt frukost tillsammans med gäster innan jag vände bilen hem mot Stockholm igen.

maria_jenni_02  maria_jenni_03 maria_jenni_04