Anna & Patrik hade bjudit in drygt 140 gäster till bröllopet på Blommenhof våren 2020. Jag var anlitad för tre dagars fotografering, men allting ställdes på ända för ett år sedan när Covid drabbade oss.

De bestämde sig för att flytta fram bröllopet till Kristi himmelfärds helgen 2022 istället. Men som man brukar säga, inget dåligt som inte har något gott med sig. De hann göra en unge under tiden, det kommer alltså vara en till gäst på bröllopet.

Häromdagen träffades vi på Häringe slott, de ville stoppa tiden, dokumentera den stora händelsen. Jag fick lov att komma in med kameror i Sjöflygeln, som jag är svårt förtjust i. Det känns som att jag går som barn i slottet efter att ha anlitats vid flera tillfällen av förra ägarinnan jenny Baker. Jag är så tacksam för det fina bemötandet av personalen på Häringe slott.

Anna hade med sig mängder av klänningar och underkläder i vackra färger och modeller, men jag var bara intresserad av hennes kropp, formerna, och det snåla vinterljuset som silades så vackert genom de flera hundra år gamla fönsterglasen. Jag sade ”jag vill att du ligger naken på bordet, känns det ok? Jag gör vad du vill sade Anna. Patrik assisterade mig, trygg och lyhörd.

Sara Ollinen hair and makeup från Dashl bidrog med glamour, när hon frågade vad jag ville med håret  ”jag vill att Anna får Hollywood svall” tyckte att hon var värd lite glamour. Hon har nyligen vårdats 15 dagar på intensiven med Covid så upplevelsen gjorde förhoppningsvis lite gott.

Jag ville avsluta med ett fotografi av Annas kropp tillsammans med stenstatyerna i äppellunden. De har skrämmande ansiktsuttryck, så skön kontrast tycker jag till den levande mjuka kvinnokroppen.

Paret är generösa, jag får visa vilka bilder jag vill, här är några av våra favoriter just nu.