Tänk vad jag får uppleva, möten, resor, berättelserna jag bär omkring på.

Någon sade att jag borde skriva en bok, kanske det, jag har iallafall material så att det både räcker och blir över.

Jag flögs in till Irland för att fotografera Liz&Evrens tre dagars bröllop på vackra Castle Leslie.

Jag var tvungen att köra i vänstertrafik för första gången i mitt liv, det var en upplevelse må jag säga, scary to say the least…från flygplatsen upp norröver, på smala vindlande vägar där man inte tror att två bilar kan mötas, stup och hav på ena sidan, betande kor på den andra. Fantastiskt, vackert och intressant.

Jag kommer fram till slottet efter två timmars körning, lite trött efter resan, och får veta att jag skall köra ytterligare en 1 1/2 timma norrut för att fotografera parets Rehersal Dinner som äger rum på Puben ”The Brewer´s House ” i Donaghmore.

Väl framme möts jag av brudparets vänner och familjer som umgås och lär känna varandra, en fantastisk kväll i vacker miljö.

Jag kommer fram till mitt ljuvliga B&B intill slottsägorna sent omsider, bjuds på ett glas vin och lär känna värdparet som skall ta hand om mig under helgen. Stupar i säng. Vaknar upp till sol och en ”full Irish breakfast” som består av stekta tomater, ägg och bacon, toast juice och starkt svart kaffe. Man står sig en hel dag efter en sådan måltid, och det behövs då jag vet att det kommer bli en lång dag och natt.

Jag börjar dagen med att fotografera brudens förberedelser som äger rum i en vacker byggnad av sten intill slottets ägor. Hår och make up är snart klart och det är dags för påklädning. Hela familjen är samlad, Liz pappa lagar mat till alla, Evrens föräldrar överlämnar en gåva till bruden, ett set med diamanthalsband, armband och örhängen.

Utanför väntar två stycken bilar med speciellt utseende. Jag har aldrig sett något liknande och på min fråga får jag veta att designen är tänkt att efterlikna från tiden med häst och vagn, Coach.

Vigseln var stämningsfull med vacker sång av kyrkokören. Liturgin hölls av en charmig pensionerad präst, alla rördes till tårar. Efter bröllopet kliver jag och brudpar in i bilen som skall ta oss till slottet, jag slår mig ner i framsätet bredvid chauffören. Närmaste familjerna reser bakom oss i följebil. När vi har åkt en stund utbrister chauffören…”I am lost, we are off on a magical mystery tour”. Han hade kört vilse och visste inte vilken av alla småvägar som skulle leda oss rätt till Castle Leslie. Vi for omkring en stund, fram och åter bland grönskande kullar med betande kor, ståtliga Irländska hästar, och traktorer. Till slut kom vi fram och det blev en hejdundrande fest som pågick ända in på småtimmarna med mycket skratt, dans och kärlek.

 

       

The morning after…