Mail från Jenny & Jonathan Baker : We arrive in Stockholm July 8 let’s plan for you to come to Kappsta July 13 if that works for you.

Vi har lärt känna varandra genom åren och jag såg fram emot att få familjen framför kameran igen. Jenny sade ” Nu har vi  anlitat dig vid sju olika tillfällen genom åren” för hotellen i Sverige och New York, gravidfoto när de väntade Sienna, baby shower, förlossningen, sexy photo shoot på Jennys Häringe slott, samt fotade filmade jag bröllopet i East Hampton, och nu familjen på Kappsta Gård. Trease har vuxit upp till en viljestark tonåring, hon fick låna en av kamerorna och leka lite..Sienna en riktig pojkflicka, och Tribeca den yngsta en kopia av Jenny. Det blev en intensiv dag varvad med ombyten och foto, läxläsning emellan tagningar och kvällsbad i sjön.

När Jonathan frågade mig ”Kicki what have you done lately?” inflikade Jenny snabbt ”Kicki har fotograferat  flera av våra vänner i LA, Ida&Rami Yacoub, Jenny & Alan Castro med flera, och hon kommer till hotellet 2022” ( jag ställer ut på deras hotel The Maidstone i East Hampton nästa år). Jonathan frågade om jag lyckats fånga Ramis person och hans kreativitet (han fick nyligen en grammis för Rain on me med Ariana Grande och Lady Gaga) jag svarade att jag hoppas det. Jonathan önskade att jag skulle fotografera familjen på några utvalda platser. De ville också få individuella porträtt. På den officiella bilden är alla klädda i blått, de köpte flickornas vackra klänningar i Las Vegas inför fotograferingen. Jenny ville att jag skulle fotografera henne och flickorna vid statyn som hon lät konstnär Gudmar Olovson skapa när hon väntade Sienna. Vi avslutade med att familjen fick hoppa i sjön med kläderna på, det var sommarens varmaste kväll och Kappsta skimrade av guld när jag vände bilen hem mot Stockholm.

Jag och Jonathan fotograferade varandra när vi åkte en tur med fyrhjulingen för att leta platser och vinklar. Vi delar samma passion för foto och film, och det är alltid roligt och intressant när vi diskuterar kameravinklar och ljus. Han är filmregissör i Hollywood, Paramount pictures, Inconcivable och Becoming Iconic på Netflix, Jodie Foster, Fay Dunaway, Al Pacino med flera medverkar i hans filmer.