” Hej Kicki,
Vi är två stycken par som ska vigas på Rånäs slott lördag den 23/11.
Har du möjligtvis tid att komma och ta lite fina bilder på oss? :) ”

Såklart ville jag komma, dubbelbröllop är ovanligt och spännande, men, tänkte jag, vilka är dom, hur ser dom ut, vad förväntar dom sig? frågorna poppade upp i huvudet och jag började skissa på idéer.

Jag kom fram till Rånäs slott en timma före utsatt tid, brukar göra så, landa mjukt och känna in. För trots att jag känner personal och miljöer är alla tillfällen unika, lika viktiga.

Jag bad Linda i receptionen att ringa upp till sviten där brudparen gjorde sig fina, vi bestämde oss för att ses i salongerna en trappa upp prick kl 12.00. Det var hemskt mörkt ute trots att det bara var förmiddag, så jag bestämde mig för att främst använda miljöerna inomhus. Då ljuset inte reflekteras underifrån får man mörka skuggor under ögonhålor vilket inte är särskilt smickrande..men vi lekte ändå några minuter framför slottet som avslutning. Sara & Christian, ett så stiligt par, hade med sig dottern Olivia, hon var ljuvlig i sin fina klänning och glittrande sandaletter. Mari & Johan var lättsamma och förväntansfulla, lite fnittriga rent av.

Sara sade att de önskade bilder som känns naturliga, förstås sade jag, men i stort sett alla bilder Ni har sett på min bröllopssida är superstylade, med intention att kännas naturliga. Jag skapar tillfällen och bygger scener, på så sätt roar jag mig själv-kommer loss, och det blir enkelt och lättsamt för paren att följa mina idéer.

Olivia fick byta plats med en vas högt uppe på spiselkransen, jag tänkte att hon kunde få skina som guld i ljuset från lampan. Paren fick hänga i baren, jag ”slängde” Mari & Johan i en soffa, placerade Sara & Christian invid en spegel. Vi sprang ut, nu var de mina-avspända och de skojade självmant, Christian lyfte upp Olivia på axlarna men efter en stund började hon skaka av köld så vi tog oss in i värmen igen.

Sara sade när jag avslutade fotosejouren ”Du är så professionell” det känns så avslappnat, oväntat skojigt. Tack sade jag, så roligt att höra, då är vi alla nöjda med dagen.