En gång om året, andra helgen i juni, är det Drop in bröllop på Skansen. Dit kommer hundratals giftassugna brudpar och jag har haft lyckan att anlitas av stiftelsen Skansen sedan första årets Drop in bröllop. Snart firar vi 10-års jubileum.

Där förrättas vigslar på 14st vigselplatser. Där finns också en champagnebar, en sångerska och musiker som framför önskelåtar. Grupper av familjer och vänner har picknick och luften är fylld av färgglada ballonger konfetti och såpbubblor. Jag känner mig hög på kärlek och är redo att fotografera alla dem som vill få vackra minnen i mina blomsterbågar.

Jag och min assistent får några hektiska och oerhört roliga timmar bakom våra kameror. Vi fotograferar gay-par, pensionärer, barnfamiljer, en del brudpar är så unga att jag undrar om deras föräldrar vet om att de är här… Brudpar från olika kulturer och samhällsgrupper, ja ett tvärsnitt av Sveriges befolkning. När jag kommer hem på kvällen efter väl förrättat värv, är jag helt slut och euforisk.

Två veckor efter bröllopen levereras vackra bilder och förstoringar till de nygifta paren. Tänk att mina bilder finns i hundratals hem i Sverige, känns fint att tänka på.

Detta är en av årets höjdpunkter för mig som fotograf, och jag är så glad och tacksam för samarbetet med Skansen som pågått i snart 10 år. Jag får ofta tackbrev och mail från nöjda och glada brudpar. Underbart att få vara en del av allt detta.
drop1 dropin dropin dropin