I lördags gifte sig Helena och Mattias i vackra Västerhaninge kyrka. Vi trotsade hård vind, kyla och regn, jag var totalt utkyld efter timmarna utomhus. När jag skriver det här sitter jag med en filt över axlarna och dricker varmt te, jag drog på mig en lättare förkylning. Men vad gör man inte för att få de bilder som man vill ha, allt för konsten som man säger.

Jag hade bestämt mig för att ta en bild vid infarten till Häringe slott så jag bad chauffören att stanna till där på väg till festen. Portalen är pampig och bildar en fin kontrast.  Solen var på väg ner och jag behövde stanna till så fort som möjligt efter vigseln. Parets två söner var med i limousinen som tog oss mellan kyrka och fest, så stiliga och gulliga killar. De hade lackskor och corsager, likadana som pappan. De fotograferade sina nygifta föräldrar och bad att de skulle pussas mycket mycket, om och om igen. Mattias korkade upp en flaska Champagne som de njöt under bilresan, kanske var det därför de var så medgörliga vid porträttfotograferingen trots stormbyar och snålblåst, till och med jag skrattade tårar när de skojade med varandra. Tänk vilka fina ögonblick jag får vara med att skapa, och bevara.

De hade abonnerat Körunda Golf&Hotel, där vi möttes upp av partysugna gäster, eldar och ännu mer Champagne och medan brudparet kramade om gästerna passade jag på att krama om Lotta som äger det fina hotellet. Vilken dag det blev!

Varsågoda, ett första smakprov här.